German-Flag
Deutsch
France-Flag
Francais
UK u.s.a.
English
Italian-Flag
Italiano
Greek-Flag
Ελληνικα
Spanish-Flag
Espanol
Mykonos Accommodatie Center biedt de grootste keuze aan hotels en logies op Mykonos, maar heeft ook al vele jaren toeristen en bezoekers naar de omliggende eilanden gestuurt: kijk dan op onze suggesties voor: Paros, Naxos, en voor Santorini hebben wij een groot keuze alle beste en aanbevolen hotels en traditionele verblijven in Fira, Firostefani, Imerovigli, Oia en andere gebieden op Santorini.
Just updated our list of recommended hotels for Andros, Syros, Tinos, Ios, Amorgos, and Folegandros.

Hier verder de algemene beschrijving van de Cycladen en klik hier voor een kleine introductie voor de andere Cycladen eilanden zoals Sifnos, Milos, Donoussa, Koufonissi, Serifos, Sikinos, Astypalea, Kea, Kythnos.
De Cycladen is een Griekse eilandengroep in de Egeïsche Zee, ten zuidoosten van het vasteland van Griekenland, en een administratief departement van Griekenland. Het bevat zo'n 2200 eilanden, eilandjes en rotsen; slechts 33 eilanden zijn bewoond.De naam verwijst naar de eilanden rond (??????) het heilige eiland Delos.
De Cycladen bestaan uit ongeveer 220 eilanden, de belangrijkste hiervan zijn Amorgós, Anáfē, Andros, Antiparos, Delos, Eschátē, Ios, Kea, Kimolos, Kythnos, Melos, Mykonos, Naxos, Paros, Folegandros, Serifos, Sifnos, Sikinos, Syros, Tēnos en Thera of Santorini. De meeste van de kleinere eilanden zijn onbewoond.
Ermoupolis, op Syros, is de hoofdplaats en het bestuurlijk centrum van de prefectuur. De eilanden zijn pieken van een verzonken bergachtig terrein, met uitzondering van de twee vulkanische eilanden, Milos en Santorini (Thera).
Het klimaat is meestal droog en mild, maar met uitzondering van Naxos de bodem is niet erg vruchtbaar: landbouwproducten omvat wijn, fruit, tarwe, olijfolie en tabak. Koelere temperaturen bestaan in de hoger gelegen gebieden en het winterweer blijft redelijk mild. Alle wegen in het archipelago zijn complexe secundaire of provinciale wegen.

Voor de meeste eilanden vindt u een korte beschrijving, en link naar pagina met mooie foto's van bezienswaardigheden en stranden, plus onze aanbevelingen voor hotels en self-catering studio's en appartementen voor een comfortabele vakantie. Mac zal u helpen de juiste accommodatie/ logies boeken.
map cyclades islands greece*Amorgos - - heeft een beroemd klooster en slechts een paar stranden
*Anafi - een kleine ongerepte eiland ligt ten oosten van Santorini.
*Antiparos - een klein eiland net ten westen van Paros, ontspannen athmosfeer en met mooie stranden
*Andros - het tweede grootste en meest noordelijk eiland, traditioneel en rustig, groen en bergachtig, met vele stranden
*Delos - een klein onbewoond eiland in de buurt van Mykonos, bekend om zijn archeologische site.
*Folegandros - een mooie, rustige eiland ten westen van Santorini
*Ios - bekend als voor jongeren feest-eiland
*Kea - een rustig eiland populaire meestal met vakantie gaande Grieken, dicht bij Athene, maar men voelt zich toch ver weg.
*Kimolos - kleine satelliet eiland van Milos
*Little Cyclades - Kleine Cycladen - een groep van kleine eilanden ten zuidoosten van Naxos, met inbegrip van Ano Koufonisi , Kato Koufonisi , Iraklia, Schinousa en Donnousa.
*Milos - het minst toeristisch van de grotere Cycladen, vulkanisch met spectaculaire rotsformaties
*Mykonos - de meest populaire toeristische bestemming met prachtige stranden, bruisend nachtleven en de internationale top niveau hotels, restaurants en boetieken.
*Naxos - het grootste en groenste eiland in de groep, met uitstekende stranden
*Paros - een populaire toeristische eiland met aantrekkelijk landschap en de mooie stranden
*Santorini - een spectaculair vulkanisch eiland, een van de mooiste en meest romantische plekken in de wereld, met een prachtig landschap, ongewone stranden en een bruisend nachtleven .
*Serifos - een klein, rustig eiland met mooie stranden, traditionele stad.
*Sifnos - een pittoresk, rustig traditionele eiland, met goede stranden en wandelingen.
*Syros - een eiland met traditionele Italiaanse architectuur, grote binnenstad, en 'n paar goeie stranden .
*Tinos - een traditioneel eiland, de kathedraal is belangrijk bedevaartsoord, goede stranden.
Transport in de eilanden;
Met vliegtuig
Regelmatig (meestal dagelijks) vluchten vanuit Athene naar Mykonos, Paros, Naxos en Santorini worden geëxploiteerd door Olympic Air en Aegean Airlines.
Syros wordt ook gediend door Olympic Air uit Athene twee keer per week. In het hoogseizoen zijn er ook minder frequente vluchten vanuit Rhodos en Kreta (Heraklion) door andere kleinere luchtvaartmaatschappijen.
Mykonos, Paros, Santorini en Naxos zijn ook bereikbaar vanaf Europese luchthavens of per helikopter.

Met veerboot
Van het Griekse vasteland (Piraeus, Rafina en Lavrio) dienen veerboten en snelle catamaran dagelijkse lijnen naar de meeste eilanden.
Ferries nemen vier tot vijf uur in beslag naar de dichtstbijzijnde eilanden (Kythnos, Syros, Tinos, Mykonos en Sifnos) en van acht tot tien uur naar de verste eilanden zoals Santorini, en afhankelijk van het aantal tussenstops.
De "highspeeds" catamarans neemt de helft van de tijd, maar kost twee maal meer.

Als je aankomt op de luchthaven van Athene neem je beter een veerboot in Rafina: dit is veel sneller dan naar Athene en Piraeus haven reizen.

Veel diensten van de boot stoppen met werken tegen het einde van oktober en hervatten door april.
Getting around - Reizen binnen de Cycladen;
Reizen per veerboot. Ze zijn veilig, regelmatig, goedkoop en leuk. De grootste ferry-hub binnen de Cycladen is in Paros die vele lijnen heeft naar vele eilanden.
Wees erop voorbereid dat het reizen met de veerboot in het hoogseizoen lastig worden kan, wanneer de veerboten echt druk zijn.
Usually there are two types of ferries: The ordinary ones and the speedboats (hydrofoils, which are much more expensive). Meestal zijn er twee soorten veerboten: De gewone ferries en de speedboten (catamarans die zijn veel duurder).
Ook veerboten kunnen geannuleerd worden als gevolg van zee-en weersomstandigheden, dus niet de laatste veerboot nemen, anders kunt u uw vlucht missen. De zee is rustiger 's nachts, dus op de late avond en vroege ochtend zijn de veerboten het meest waarschijnlijk.

Tickets voor veerboten kunnen meestal worden gekocht bij reisbureaus die bij de lokale haven gelegen zijn.

Bij 'n eerste bezoek aan de Cycladen is het aangeraden eerst Santorini, Mykonos en Naxos (of Paros) te bezoeken.
Als u wilt ontsnappen aan de menigte dan raden wij U aan kleinere eilanden, zoals Folegandros of Amorgos.

Island hopping
Dit is erg populair binnen de Cycladen. Als u meer dan een week vakantie hebt, kan dit voor jou een optie zijn, aangezien de ferries uitstekend zijn en elk eiland zijn eigen charme heeft.
MYKONOS ACCOMMODATION CENTER - MYKONOS VAKANTIEWONING CENTER
Enoplon Dynameon nr. 10 (eerste verdieping)
(Eind Matoyianni: hoofdstraat)
Postadres: Postbus 58 - 84600 Mykonos - GRIEKENLAND
Tel: +30-2289023408 of 2289023160 of 2289028160. Fax: 2289024137.
E-mail : cyclades@mykonos-accommodation.com

Last update 04/02/2015