German-Flag
Deutsch
France-Flag
Francais
UK u.s.a.
English
Italian-Flag
Italiano
Russian-Flag
 Русский
Greek-Flag
Ελληνικα
Spanish-Flag
Espanol
Mykonos Beauty not in crisis
Mykonos Schoonheid is niet in Crisis
Het Eiland Mykonos: een van de meest gastvrije en magische bestemmingen in de wereld: de perfecte plek voor uw vakantie ... mooi, vriendelijk, kosmopolitisch, en veilig.
In lente, herfst & winter: rustig, romantisch en ideaal om te ontspannen, een echte "must" voor alle ontdekkers van de Griekse eilanden .
In de zomer: levendig en aktief 'n lol vakantie plek om vrienden en bezoekers uit de hele wereld te ontmoeten. Juli en Augustus uitstekende strandtijd, plus vele gekke feesten voor zowel jong en jong van hart.
Mykonos biedt aan de mooiste stranden in de Egeïsche Zee, een bruisend nachtleven met 'n mooie keus aan clubs, plus topklasse hotels en restaurants.

Geef Griekenland 'n kans!
Mykonos heeft een uitstekende keuze aan hotels (van luxe tot goedkoop), vakantieverhuur, villa's, directe vluchten uit heel Europa, plus interessante dagtochten en cruises. Mykonos Accommodation Center, biedt U een persoonlijke manier aan om uw logies & reisdiensten te boeken in " real time".
Plan je vakantie op Mykonos door het volgen van onze links:
Eiland Presentatie
Dorpen en Strand nederzettingen
Reizen naar Mykonos
Alle overnachtsmogelijkheden
Activiteiten & dingen te doen: Sport, Stranden, Excursies
Restaurants
Nachtleven
Vervoer: verhuur van Auto's & Brommers.

 
toegekent voor het zevende jaar op een rij
Mykonos… nummer 1 Europees eiland!
van 2004 tot en met 2010!
Mykonos een van de meest gereputeerde en succesvolle toeristische eilanden in de wereld staat bekend als een kosmopolitische bestemming met de meest up-market, moderne faciliteiten, en trekt een groot aantal toeristen en vaste bezoekers uit de hele wereld.
MYKONOS ALGEMENE INFORMATIE
GEOGRAFISCHE lengte: 25° 19 '43 
GEOGRAFISCHE breedte: 37°26 "36"

Mykonos hoort bij de Cycladen, gelegen in het Midden van de Egeïsche Zee, en gelegen tussen Tinos, Syros, Paros en Naxos. Het omspant een oppervlakte van 105.183 km2 (41 vierkante mijl) en stijgt tot 341 m (1,119 ft) op haar hoogste punt. Mykonos heeft een maximale lengte van 14 km en een breedte van 10 km. De lengte van de kustlijn bedraagt 81 km en de kustlijn dringt diep door in het land met de baaien van Ftelia en Korfos.
Het eiland is voornamelijk samengesteld uit graniet. Het heeft weinig natuurlijke zoet water en beroept zich op 2 waterdammen in Marathi en Fokos, plus een ontziltingsinstallatie van zeewater om te voldoen aan haar behoeften.
Samengesteld uit de gemeente van Mykonos. De totale permanente bevolking, is ongeveer 9.320 inwoners in overeenstemming met de volkstelling van 2001 (ESY). (Een zeer lage schatting). In het gebied van Panormos en in andere locaties rond het eiland zijn zeehonden gevonden.

Click to enlarge
Het grootste deel van de inwoners woont in het westelijke deel van het eiland, waar de stad Mykonos ligt, ook wel bekend als Chora.
Men is van mening dat het eiland is genoemd naar een lokale held, beschouwd als een afstammeling van de god Apollo en was lokaal aanbeden in de oudheid.
   
Ontdek Mykonos per gebied: van Mykonos-stad naar alle het strand nederzettingen
Kies de juiste ligging voor uw hotel, strand, restaurant, watersport of bezoek ...

Mykonos eiland is beroemd voor: - unieke traditionele architectuur van de Cycladen - prachtige zandstranden ,
- Uitstekende winkels en eetgelegenheden , - kosmopolitische levensstijl, - divers en intens nachtleven .


De beste tijd om Mykonos te bezoeken Mykonos is mei t / m juni (in het voor-en naseizoen, zal accommodatie / logies veel goedkoper zijn en dat is het ook niet zo heet), of september tot half oktober (einde van de zomer).
Mykonos stad - rond de stad en buitenwijken
    
Mykonos-stad (Chora) is een schitterend pittoresk Cycladische stad met een wirwar van kleine straatjes en witgekalkte trappen, steegjes, huizen en kerken, die zich verzamelden rond de haven gelegen in het midden van een brede baai.
Het is een van de meest kosmopolitische en drukke steden van de Egeïsche Zee. Hoewel de straten vol zitten met kleine winkeltjes, boetiekjes, galeries, cafes, stijlvolle bars en restaurants, heeft Mykonos niet geheel zijn identiteit verloren. Ondanks het eiland snelle groei en ontwikkeling, is de traditionele Cycladische stijl en karakter stevig intact gebleven, dankzij de strenge bouwvoorschriften op het eiland.
U kunt gaan winkelen of de etalages bekijken bij de prachtige kleine boetiekjes met exclusieve merknamen, waaronder uitstekende Griekse juweliers, en bekende winkels met souvenirs en kunstwerken. De meeste winkels zijn open zeven dagen per week, soms zijn ze gesloten in de namiddag van 2 tot 5, maar dan blijven vele toeristische winkels open tot laat in de avond. (Er zijn geen grote warenhuizen). ATM's zijn beschikbaar in het hele dorp.
Attracties in Mykonos stad zijn: de windmolens, Little Venice (Alefkandra), Panagia Paraportianí en Petros de pelikaan, de mascotte van het eiland.
U kunt ook een bezoek brengen aan een verscheidenheid van musea zoals het Archeologisch, Folklore, en Maritiem Museum, plus ook Lena's House, en de Boni Mill. 
Beach areas 3, 4 or 5 km away from town
    
stranden gelegen 3, 4 of 5 km van het stadscentrum

De meeste stranden hebben taverna's en restaurants en zijn goed uitgerust met met ligstoelen en parasols.
Meest voorkomende prijs is € 12 voor een set van twee ligbedden en een parasol.
De beste stranden liggen aan de zuidkant van het eiland en zijn beschut tegen de heersende noordenwind.

Platys Gialos, Drukke gezin en toeristisch strand en veel hotels, appartementen en strand bars, liggen langs het lange zandstrand.
Ornos, drukke gezin en toeristische strand biedt aan haar vele ligbedden en parasols. Het strand loopt langzaam af in de zee, en dit is uitstekend voor kinderen!
Agios Ioannis is een kleine rustige strand met snorkel mogelijkheden
Psarou, dit chique strand is populair bij de Grieken. Er is er 'n luxe hotel en beroemd restaurant, plus een aantal andere faciliteiten. .
Paranga, heeft een camping, enkele hotels en een aantal leuke bars en taverna's.
Agios Stefanos, een goed ontwikkeld zandstrand gelegen dicht bij de NEWe haven.
Paradise (Kalamopodi), waarschijnlijk de meest populaire strand van het eiland bekend om zijn feesten, heeft 'n camping, self-service restaurant, cafetaria's, snackbars, strand bars, 'n paar winkels en mini disco. Naaktheid is nog steeds gebruikelijk.
verder uit (+8km) en meer afgelegen stranden
    
Bussen elk uur naar Elia, Kalafati, Kalo Livadi, eigen vervoer aanbevolen voor Super Paradise, Agios Sostis & Panormos, Houlakia, Agrari & Lia.
 

Het dorp Ano Mera en de meer afgelegen gebieden in het platteland, en heuveltoppen (eigen vervoer is noodzakelijk)
Elia (zuidkust) is een van de grotere stranden op Mykonos. Het is een goed georganiseerd strand met ligbedden en parasols en diverse watersporten (ski-en jet-ski). Drie restaurants en tavernes. Ook populair bij homo's
Kalafati (oostkust) is een heel groot, mooi en minder ontwikkelde strand en een favoriet bij windsurfers vanwege de offshore wind, plus andere watersporten
Kalo Livadi (oostkust). Het biedt aan een aantal tavernes met goed eten, en een paar kleine hotels.
Super Paradise (Plintri), (zuidkust). Restaurants, bars en enkele villa's. Nog steeds populair bij homo's, in het bijzonder het rechtse deel (met uitzicht op de zee, waar naaktheid nog heel gewoon is). Om ongeveer 4 Uur speelt de muziek luider.., wat brengt dat het vool velen het tijd is om het strand te verlaten, maar voor anderen om te feesten.
Agios Sostis (noordkust). Dit strand staat tegenover het oosten van Panormos Bay, en is een van de meer afgelegen stranden op het eiland
Panormos, Aan de noordkant van het eiland en tegenover het oosten van Panormos Bay en is lang en rustig.
Agrari (zuidkust) is minder populair dan zijn buur Elia en veel rustiger. Goed georganiseerd met veel watersport.
Lia, (oostkust) is nu een heel drukke zandstrand. Er zijn kleine huisjes voor de vissers, plus villa's, met slechts een kleine vistaverne, + n' groot strand restaurant.
Het dorp Ano Mera en de meest afgelegen plattelands gebieden, en heuvels  (eigen vervoer nodig)
 
Ano Mera is een klein dorp in het midden van het eiland, en de enige inlandse nederzetting op het geheel van Mykonos, ongeveer 7 km ten oosten van de stad Mykonos. Ano Mera ligt rond een groot centraal plein, dat omzoomd is op drie zijden door een reeks typische Griekse taverna's. Het klooster van Panagia Tourliani, opgericht in 1542, is het belangrijkste historisch gebouw in Ano Mera.
Vervoer op het eiland om het eiland te ontdekken..
Voor meer gedetailleerde informatie klik op ons plaatselijk vervoer pagina.
fabrica-sq   fabrica-sq
Met de bus: Er is een bus netwerk dat u naar vele punten van het eiland brengt. Er zijn twee busstations in de stad Mykonos, elk op 'n verschillende kant van de stad.
Met de taxi: On the entire island there are only about 30 taxis, which means that depending on taxis for transport can be an exercise of great patience. Per taxi: Op het hele eiland zijn er slechts ongeveer 30 taxi's, wat betekent dat als U afhankelijk bent van taxi's voor vervoer, een uitoefening van veel geduld kan worden.
Met de watertaxi "kaiki": De Plati Yalos Boat Service biedt een goede en leuke manier om de zuidelijke stranden van Mykonos te bereiken.
Met de auto of met de moto: Het huren van een brommertje of een auto brengt je vrijheid om het eiland te verkennen, en zeker de meer afgelegen stranden. U vindt hier onze brede waaier van auto's en brommers.  
Reizen naar Mykonos met vliegtuig of boot
   
Per boot naar Mykonos havens
Van het Griekse vasteland veerboten en high-speed catamarans verlaten dagelijks vanuit Piraeus en Rafina.
De reis tussen de haven van Piraeus (Athene) en Mykonos duurt tussen 4u 30min en 5u 15min, afhankelijk van het type veerboot die u gebruikt. Alle veerboten naar Mykonos varen van Port Gate Ε7.
Als je aankomt op de luchthaven van Athene, vaart je beter af met een veerboot vanuit het dichterbije gelegen Rafina dan naar Athene trekken en een veerboot van Piraeus nemem. De reis tussen Rafina en Mykonos duurt tussen de 2 uur 10 minuten en 5u 30min, afhankelijk van het type veerboot of "highspeed" catamaran die u neemt.
Mykonos is ook rechtstreeks te bereiken vanuit vele andere eilanden in de Cycladen.

Met het vliegtuig
Mykonos heeft een luchthaven, op ongeveer 3 kilometer afstand van de belangrijkste stad. Er zijn dagelijkse vluchten vanuit de luchthaven van Athene (35 minuten) door Olympic Air en Aegean Airlines. In het hoogseizoen zijn er ook minder frequente vluchten van Rhodos, Santorini en Kreta (Heraklion) door Sky Express.
Van mei tot oktober vele charter, en prive-maatschappijen vliegen rechtstreeks naar Mykonos vanuit vele Europese luchthavens.
Klik hier voor de praktische algemene toeristische informatie dat de Mykonos bezoekers liefst weten

MYKONOS ACCOMMODATION CENTER
Enoplon Dynameon No 10 (upper floor)
(end Matoyianni Street : main street)
Postal Address: P.O.Box 58 - 84600 Mykonos - GREECE
Tel: +30-2289023160 or 2289023408 or 2289028160. Fax: 2289024137.
E-mail : info@mykonos-accommodation.com

Last update 04/02/2015